Горях отвътре, пламтях! Сякаш цялата ми нервна система беше запалена,

...
 Горях отвътре, пламтях! Сякаш цялата ми нервна система беше запалена,
Коментари Харесай

Близка среща със смъртта преобърна живота ми

 

„ Горях от вътрешната страна, пламтях! Сякаш цялата ми нервна система беше запалена, болката минаваше по тялото ми и все пак усмивката оставаше на лицето ми. “

Снимка: Евгений Милов

Това споделя Таня Колева – една от мощните и вдъхновяващи дами, за които ви описваме в поредицата ни „ Жените на България “ .

Тя към този момент е победител, тъй като е преодоляла може би най-тежката си борба – тази за живота. Историята й стартира през 2015 година…

Към оня миг Таня учи Право и се старае да оправдае упованията на хората към себе си, до момента в който една вечер среща гибелта от близко – изпада в анафилактичен потрес, само че подценява положението си.  

Естетиката към този момент не е просто да се подлагаш на процедури, само че и да изпитваш психически комфорт

„ Пренебрегнах случилото се. Знаех, че получавам втори късмет, само че какво щях да върша с него “ , споделя тя и година по-късно получава отговора, който търси. Посланието идва от ориста, която я приковава на легло за близо шест месеца. Болката е била непоносима, само че изграждаща за нея. Предопределяща.

Снимка: Евгений Милов

„ Сключих договорка с Бог – споделих си, че в случай че в този миг се изправя и мина през това тестване, ще оказвам помощ на другите “ , спомня си Таня и напълно осъзнато взема решение да последва вътрешния си глас.

В оня интервал тя се бори по едно и също време със положението и със себе си. Навярно бихме се припознали във вътрешната й персонална борба и всички въпроси, които си е задавала – дали може да се откаже от всичко, което е постигнала, кой е верният път и дали компликациите, през които минава, не са оня максимален урок, който ни учи да живеем съгласно личните си упования, не поради утвърждението на останалите.

Снимка: Евгений Милов

„ Бях пред алтернативата ще има ли на следващия ден, или не. Исках да запълня празнотата у себе си “ , споделя тя.

Габи признава, че има уроци, които към момента не е научила

Прави го не без виновност, която изпитва най-много към родителите си, поради напъните и средствата, които са вложили в образованието й, само че въпреки всичко захвърля учебника по Граждански процесуален кодекс и се посвещава на това, което постоянно е обичала – химията и познанието за човешкото тяло.

Страстта й към химията стартира да гори, до момента в който учи в Природо-математическата гимназия в родния й Бургас, само че по този начин и не осъществя упоритостите на преподавателите си, че ще учи Медицина. Престоят на легло обаче трансформира живота й радикално.

Дори когато сърцето стопира, душата продължава своя живот, счита известната писателка

„ Трябваше да получа тежка алергична реакция към храна, с цел да се върна към тази пристрастеност “ , споделя Таня. Тя постоянно е тлеела у нея и просто е чакала подобаващия миг, с цел да се разпали още веднъж.

И фактически – осем години по-късно Таня върви самоуверено по пътя си. Тя работи като нутриционист, само че също по този начин е основател на козметични артикули , един от които към този момент е отличен в beauty селекцията на известното списание VOGUE.

Първият артикул, който основава натурална паста за зъби, тъй като получава тежка реакция от продуктите на пазара, което английското издание назовава „ усмивка в буркан “ .

От любовта към Яворов до позицията на един от топ нотариусите на България

„ Здравословните ми проблеми бяха катализатор на концепцията да основа нещо, което ще работи добре освен на мен, само че и на всички като мен “, споделя Таня.

Колкото до вдъхновението й за козметиката – то е най-много поради позитивното влияние, което има върху хората и метода, по който се усещат.

За залезите на Черни връх, болката от една разрушена фантазия и чувството, че въпреки всичко си жив

„ Не мога да си показва друго за себе си към този момент. Сякаш постоянно съм била такава, каквато съм през днешния ден “ , усмихва се Таня, която ни демонстрира, че можем да разчитаме вярно знаците, които ни се дават, и измененията зависят напълно от нас.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР